Co tu taka cisza? Wszyscy :hacker
Przydomowe oczyszczalnie ścieków
Zwiń
X
-
Przydomowe oczyszczalnie ścieków
Z racji podwyżki cen wywozu nieczystości chcę coś takiego zainstalować (to tylko przykład, interesuje mnie tylko tego typu rozwiązanie.) http://www.sotralentz.pl/produkty/hy...ow-sl-bio.html
Są u nas na forum osoby posiadające takie rozwiązanie?? Będę wdzięczny za spostrzeżenia z eksploatacji, ewentualnie czy są osoby handlujący czymś takim?Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
-
-
AdamB,
Początkowo miałem plan żeby przydomową zrobić natomiast ilość papierów potrzebna aby to załatwić na legalu to jakaś porażka była ( ostatecznie zrezygnowałem bo przyśpieszyli budowę kanalizacji ). Natomiast podane przez Ciebie w linku rozwiązanie jest ciekawe ponieważ nie musisz zwracać uwagi na jakim gruncie będzie oczyszczalnia, minusem moim zdaniem jest mus zastosowania automatyki (w zwykłej tego nie ma)
Komentarz
-
-
Jaka ilosc papierow? U mojej klientki byl tylko projekt i zgloszenie. Tylko tyle. Pozniej przyjechala firma, zrobila swoje i wio. Nie wiem jak sie to spisuje bo jeszcze nie mieszka w nowym domu.Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBSą u nas na forum osoby posiadające takie rozwiązanie??
Co dwa tygodnie dodaje bakterie, czasem co tydzien jak jest uzywane duzo chemi, czy bylo wiecej ludzi i tyle.
Przy pozwoleniu na budowe zrobilem zgloszenie i to cale papiery.
Z tym, ze oczyszczelnie mam umieszczona na dzialce w odlegosci 25m od ogrodzenia i ponad 50m od studni, wiec o zadna zgode sasiadow nie musialem pytac.
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
AdamB, tak jak koledzy wyżej piszą projekt chyba musisz mieć, co do używania faktycznie powinny być jakieś specjalne proszki do prania itp, ale bakterie załatwiają problem, trzeba uważać co się wrzuca do toalety i czyścić dokładnie talerze przed myciem bo nasza lubi się zatkać i jest problem bo przetkać to nie jest takie łatwe. Niby te oczyszczalnie są bezobsługowe, ale dobrze raz na rok wywieźć ten szlam z oczyszczalni, bo zimą nam się zatkała i dzień przed wigilią mieliśmy gówniany gejzer bo gdzieś się przytkało i szlam zaczął wybijać. Oczyszczalnia pracuje u nas bodajże od 2009 roku.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaZ tym, ze oczyszczelnie mam umieszczona na dzialce w odlegosci 25m od ogrodzenia i ponad 50m od studni, wiec o zadna zgode sasiadow nie musialem pytac.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Ja mam oczyszczalnię przydomową.Zbiornik 3 m3.Opróżnianie raz na trzy lata,po opróżnieniu dawka bakterii na rozruch,potem co miesiąc torebka pożywki dla bakterii i to wszystko.Oczyszczalnia działa bez zakłóceń od 2002 roku.Rozsączanie pod trawnikiem 80 mb.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBA jak wychodzą koszty utrzymania ?
Jak policzylem u siebie, to oczyszczalnia po ponad 2 latach uzytkowania zaraz mi sie zwroci. I to jest najbardziej oplacalna inwestycja z tych wszystkich eco-systemow."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
nie wiem czy piszę w dobrym temacie, ale czy jest jeszcze sens inwestować w te bio-oczyszczalnie, skoro:
Gazeta Myszkowska - tygodnik powiatowy ukazujący się na terenie wszystkich gmin powiatu myszkowskiego
i na przykład u mnie, w miejscowości gdzie wrony mają pętlę w przyszłym roku będzie kanaliza u każdego?Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
Komentarz